söndag 14 juni 2009

Aga i kristendomens namn

Håller på att göra mig i ordning för att gå ut i det underbara vädret och har TV:n på under tiden. På Kanal 5 visar de en brittisk dokumentär som heter Extraordinary parents. Man får följa familjer som lever strikt efter kristendomens regler och låter dessa styra deras vardag, försörjning och uppfostran av barnen.

Bland annat får man följa en familj som har sju barn där de agar dem med en läderrem. Medan modern berättar om hur det fungerar och vart hon slår och varför så spelar ett leende på hennes läppar. Det gör så jag mår illa. Så säger de att föräldrar som inte disciplinerar sina barn förstör för dem. Disciplin är inte samma sak som aga. Det är min helt ärliga uppfattning. Man skall inte föda in barn i världen för att slå dem. Det finns många metoder för att uppfostra barn som inte innebär att man tillfogar dem fysisk smärta och de ha visat sig ganska effektiva.

Man får också möta en man och en kvinna som tillverkar rejäla träspadar för att slå barnen med. Gud har bett honom att göra detta. Det är hans lott i livet att tillverka medel för att på ett enkelt och smidigt sätt kunna ge barn smärta. Han står och berättar och ser så stolt ut över hur det svider och hur det bryter ner dem mentalt att vänta på nästa slag. Han delar ut dessa gratis i kommunen och via nätet för att han följer guds vilja.

Vilket kärleksbud att ärva ner till sina barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar