fredag 13 februari 2009

Köpenhamn - dag 3

Strålande väder i Köpenhamn, men bitande kallt. Efter en grundlig frukost så lämnar vi våra väskor på hotellet och beger oss till ZOO. Det var en upplevelse. Jag får erkänna att jag faktiskt före detta aldrig varit på ett zoo. Det var stort och vi hann väl se lite mer än häflten. Lite synd att vi inte hann se hela, men vi hade ett tåg att passa. Får väl helt enkelt åka dit igen.

Vi såg i alla fall väldigt många härliga och exotiska djur. Lite vemodigt dock att se dem i fel miljö. Vi fick se alla de slags apor, så såg vi lejon, tigrar, kameler, elefanter, geparder, röd panda, björnar, oxar, färgglada fåglar, noshörningar och giraffer. Helt klart värt ett besök!

Det var härligt att se alla dessa barn också som sprang runt helt lyriska och tittade och pekade med stora ögon på alla djuren. Man förvånas också över hur tekniken sjunker i åldrar. De var bara en tvärhand höga och sprang runt och fotade alla djuren med mobiler. Fick mig att tänka på min brorson och gudson, som är i tvärhand-hög-ålder. Tror de hade stortrivts där.

Resan hem från Danmark gick bra. Löste korsordet i kupé och fick hjälp av en medresenär. Vi hade en riktigt gemytlig tur på tåget. Tyvärr inte helt friska så det var ändå skönt att få komma hem, ta en treo och krypa ner under det väldigt goa täcket.

Om man vill se att vi bor i en spännande värld, skall man se på den genom ett barns ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar