tisdag 14 september 2010

Framme i Durham!

Så efter bil, flyg, flyg, tåg och taxi var till slut D och jag framme vid St Chads. St Chads ägs av Durham University och ligger bakom katedralen i Durham, där med blev vi inackorderade väldigt centralt och i en väldigt trevlig del av staden. Detta skulle vara vårt hem för den kommande månaden. Vi började vår vistelse med att lämna pick och pack på våra tilldelade rum och möte sedan upp igen för att gå ut och se staden.

Durham ligger väldigt vackert vid floden Wear och är känt för att vara en medeltidsstad med en katedral i normandisk stil. Fast för många av de som jag kom att träffa kände de mest till den för att scener från Harry Potter hade spelats in i den.

När vi kom till Durham på gick den årliga Brass Festival, så i överallt stod det musikanter och spelade och folk dansade och klappade glatt med. Det kändes mycket ovant mot Sverige där man aldrig ser nått liknande och om man mot förmodan ser det så är passerar folk med blicken i backen alternativt tittar med dömande blickar. Det var väldigt kul att gå runt på stan och känna sån livsglädje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar