måndag 7 juni 2010

Mallorca 2010 - Del 4

Fjärde dagen på semestern, tredje och sista dagen med hyrbil och framför allt P:s födelsedag! Eftersom vi hade åkt österut och längst kusten enda dagen och sen västerut och längst kusten nästa dag. Så bestämde vi oss för att åka snett in över ön för att se "inlandet". Vi satte kurs mot en herrgård från 1700-talet och åkte genom ett landskap omgivna av de berg som vi tidigare dagar hade kört på utsidan av. Stundvis påminde miljön om Toscana, i alla fall ju närmare herrgården vi kom och allt kändes så stilla och vackert.

Väl framme möttes vi av ett underbart hus. Komplett med egna fruktodlingar, bageri och djurhållning. Det fanns hästar, åsnor, getter, grisar, kor, kalkoner och höns bland annat. I fruktodlingarna fanns apelsin och citronträd, samt mandarinträd. I den lummiga trädgården fanns även en koi-damm med en liten bro. Det var hur mysigt som helst!
Själva huset överträffade alla förväntningar. Det var i ett mycket välbehållet skick och kvar fanns allt precis som det lämnats så att säga. Det var möbler, kläder, vapen, böcker och porslin. Det var sannerligen ett rent nöje att få beskåda härligheten. Nästan som att resa tillbaka i tiden. De hade ett eget kapell, en egen vinkällare och ett destilleri där man fick prova huset drycker. De var mycket goda. Man fick även se tjänarnas bostäder och där de samlade in sina grödor för bearbetning. Det fanns hur mycket som helst att se och allt var väldigt intressant. Mitt favoritrum var dock det lilla arbetsrummet i början av huset. Det var gamla luntor från golv till tak och vägg till vägg. Där fanns också ett litet skrivbord med en liten läslampa. Det var ett absolut underbart litet rum fullt av historia!

Gott trötta efter vår långa rundvandring satte vi oss och fikade i solen med kaffe och glass. Där var vi också väldigt nära att ta en ofrivillig siesta så vi bestämde oss för att åka ut till kusten för en riktig lunch innan vi till kvällen skulle bege oss till Magaluf för att festa och fira P:s födelsedag. Vi körde till en mysig hamnstad som jag nu inte minns namnet på, men där hade de så klart tagit siesta så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Alcudia för att äta där och sen göra oss i ordning för kvällen.

Väl tillbaka i Alcudia så åt vi, bytte om började festa. Tack till F & D som ställde upp som chaufförer. Det tog väl kanske en timme till Magaluf och det var inga problem att få parkering. Ganska omgående kastade vi oss in på en britisk pub där en möhippa pågick. Fast indirekt kan man säga att alla pubar är brittiska, för det är rent löjligt så mycket britter det är i Magaluf. Vi som inte körde jazzade loss på dansgolvet, men britterna spårade snart ur och vi gick vidare. Det finns många ställen att gå ut på i Magaluf så vi hittade snart en annan bar. Där blev vi inte heller allt för länge och eftersom P ville ut i bemärkelsen ut, som uteställe större än pub, så gick vi in på ett sånt ställe som man ser på brittiska dokumentärer från Ibiza.

Där dansade nästan nakna kvinnor på podium och en massa fulla britter över allt annars. Dålig sprit flödade och musiken pumpade. Det var också en upplevelse. A & jag fortsatte att jazza loss och hade helkul! Våra chaufförer var mer reserverade och jag är inte riktigt säker på hur P och hans bror firade födelsedagen. Natten var långt ifrån slut där, men mer än så kommer jag inte dela med mig ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar