måndag 7 juni 2010

Mallorca 2010 - Del 3

Eftersom vi hyrde bilar för 3 dagar så gjorde vi en bilutflykt även på vår tredje semesterdag. Denna gången valde vi att åka åt andra hållet och köra kustvägen på Malloras västra sida. Vårt första stop blev Lluc. Anledningen till vårt stopp var Santuari de Lluc - ett kloster. Det är inte av religiösa skäl, det är av historiska skäl, samt för naturen och utsikten. Klostret var inte så kyrkligt som man är van att kloster brukar vara. Det påminde mer om en regementsbyggnad. Det fanns i alla fall en vacker kupol, samt ett museum med föremål från trakten och sjunkna fartyg. Det var jätteintressant med föremål från stenålder till nutid. Där stannade vi en god stund. Förutom F som väntade utanför och tog en glass i solen.

Sedan åkte vi vidare till Fornalux. Underbart mysig by i bergen! Tyvärr fanns det inte parkering för två bilar och skulle vi släppa bilarna på vägen som det inte är helt ovanligt att man ser i Spanien, så skulle vi blockera all trafik så det hade inte blivit populärt misstänker jag. Dessutom hade mat-och-sov-klockan börjat ringa på några i sällskapet så de ville vidare. Vi fick nöja oss med att se Fornalux från bilen, men det var jättefint.

På vägen till Soller och Port de Soller så stannade vi och njöt av den fantastiska utsikten och det underbara vädret. Ett sånt underbart ställe Mallorca är. Man kan verkligen förstå att folk turistat där så länge. Man kan också förvänta sig att folket borde ha tröttnat på alla dessa turister, även om det är en stor grund för deras inkomster, men har de tröttnat så märks det inte. Alla vi träffade på var otroligt vänliga och tillmötesgående.

Tidigare erfarenheter i gruppen och en starkt längtan efter mat gjorde att vi hoppade Port de Soller och körde direkt till Soller för att äta lunch. Det var underbart i Soller! Där fanns ett litet torg, en kyrka och massor av restauranger och affärer på som trånga gator och gränder. Vi satte oss på en restaurang vid torget och bara njöt! Njöt av solen, av atmosfären, av den gamla spårvagnen som gick mellan Port de Soller och Soller. Maten var jättegod och ölen var kall. Det fanns inte något den stunden saknade. Goda vänner, god mat, fint väder och härlig miljö. Det är lycka-stämpel på såna stunder!

Efter att ha smörjt vårt krås så begav vi oss genom Deia till Valldemossa. En fantastiskt vacker tur! Utsikten var bländande och det var inte bara för att solen sken oss i ögonen. Livet är gott! Vi stannade i Valldemossa och gjorde en stadsvandring med en glass till efterrätt på den sena lunchen. Även det var en söt liten stad och där fanns självklart även en stor kyrka som vi besökte.

Vi lämnade Valldemossa när det började bli kväll och begav oss tillbaka till Alcudia för lite mera festliga äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar